Doua oua, 4 linguri de miere, 100g zahar, 250 g faina,
scortisoara, ghimbir, nucsoara, cam o ligurita, coaja de portocala, 1/2
lingurita bicarbonat, am pus praf de copt si doua linguri de zeama de
lamaie.
Un ou si un galbenus, se freaca cu mierea si 50g zahar, pana se face spuma. Apoi se adauga mirodeniile, praful de copt si faina si se framanta un aluat consistent dar nu tapan.
Am intins aluatul intre doua folii alimentare, treaba mai migaloasa, nu trebuie intins prea subtire ca ies turtele tari, si apoi l-am taiat cu forma de fursecuri.
Si le-am pus in tava pe hartia de copt, trebuie lasat ceva spatiu intre ele, cresc destul de mult.
La cuptorul preincalzit in 10-12 minute sunt gata, poate si mai repede in functie de cuptor.
Din ingredientele de inceput au ramas cele pentru glazura – un albus, 50g zahar si cele doua linguri de zeama de lamaie se bat spuma, se tavalesc turtele, dupa ce s-au racit, prin ea, si se pun la uscat pana a doua zi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu