Aluatul începe amestecând bine două gălbenusuri, trei linguri de zahăr.
și două treimi dintr-un pachet de unt.
Obțineți un fel de cremă care se frământă apoi cu o cană și jumătate de făină albă.
Trebuie să obțineți un aluat moale, pe care să-l puteți întinde cu
degetele (dacă îl lăsați la rece o jumătate de oră va trebui să-l
întindeți cu un sucitor).
Dacă vă descurcați la modelat, întindeți
aluatul în tavă (tava din metal/ceramică trebuie unsă cu unt, cea din
silicon nu are nevoie)
și apoi puneți tava o jumătate de oră-n frigider,
dacă nu, răciți aluatul
și-l înrindeți cu sucitorul, să vă iasă
grosimea uniform.
Înainte de a pune alutul în cuptor, înțepați-l cu o
furculiță, să nu se umfle.
Cuptorul se incinge la 180 grade Celsius.
Pentru cremă e nevoie de gălbenușuri (două).
E nevoie de ciocolată neagră cu conținut mare de cacao (180 grame)
și mai e nevoie de smântână dulce (400 ml).
Ciocolata și smântâna ajung într-o oală cu fund gros
și apoi pe foc mic.
Amestecați constant până se topește ciocolata.
După ce-i topită, luați
oala de pe foc, lăsați să se răcească puțin apoi adăugați gălbenușurile
și amestecați bine.
Eu am mai pus în crema asta și o gură de rom.
Puteți pune cognac sau
puțin sherry.
Dacă vi se pare că-i prea amară pentru gustul vostru,
adăugați zahăr (se poate întâmpla, ciocolata neagră e amară).
Turnați
crema în aluat și coaceți la 174-180 de grade (un sfert de oră) până se
întărește umplutura.Se taie destul de ușor dar e bine să udați înainte lama cuțitului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu