Ingrediente pentru o portie:
- 250 g. cascaval
- 200 g. faina
- 1 lingurita boia dulce (optional)
- sare
- 200 g. unt rece
- 1 galbenus
- sare sau susan/chimen, pentru presarat deasupra.
In poza aveti ingredientele pentru 2 portii...desi apare doar un pachet de unt :))
Se framanta un aluat din cascavalul ras, faina, un praf de sare, 1 lingurita boia si unt in fulgi.
Se face o bila care se infasoara in folie si se da la frigider 60 minute.
mi-am pregatit unicele forme de steluta :P
Se intinde apoi aluatul in foaie de 1 cm si se taie fasii care se rasucesc si se coc- asta fiind varianta originala...eu le-am adaptat.
Se incinge cuptorul la 180 grade.
Se pregateste galbenusul si susanul.
Se ung betisoarele/stelutele, cu galbenus batut, se presara dupa gust cascaval, sare, chimen sau susan.
Se coc 20 de minute, pana cand se rumenesc usor.
la fel de apetisante si intoarse :P
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu