vineri, 9 decembrie 2011

Jeleuri de fructe

Reteta este una foarte simpla:

Am dizolvat 5g de gelatina alimentara in 100ml de zeama de portocale (zeama am dat-o prin strecuratoare sa nu ramana nici o firimitura de pulpa) si l-am pus pe foc pana a inceput sa fiarba. L-am turnat intr-o cutie goala de inghetata. Dupa ce s-a racit l-am pus in frigider pentru 3-4 ore sa se intareasca.
Am repetat aceasta operatiune si cu 100ml sirop de coacaze negre.
Dupa ce s-au intarit ambele jeleuri, le-am taiat in cubulete si le-am pus intr-o cutie.
Am dizolvat 5g de gelatina alimentara si 1 lingura de zahar in 100ml de lapte, l-am pus pe foc pana a inceput sa fiarba. L-am pus sa se raceasca un pic, dupa care l-am turnat peste cubulete. Am pus toata in frigider pentru 1 noapte.
A doua zi l-am scos si l-am taiat cu diferite forme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu