Reteta este una foarte simpla:
Am dizolvat 5g de gelatina
alimentara in 100ml de zeama de portocale (zeama am dat-o prin
strecuratoare sa nu ramana nici o firimitura de pulpa) si l-am pus pe
foc pana a inceput sa fiarba. L-am turnat intr-o cutie goala de
inghetata. Dupa ce s-a racit l-am pus in frigider pentru 3-4 ore sa se
intareasca.
Am repetat aceasta operatiune si cu 100ml sirop de coacaze negre.
Dupa ce s-au intarit ambele jeleuri, le-am taiat in cubulete si le-am pus intr-o cutie.
Am
dizolvat 5g de gelatina alimentara si 1 lingura de zahar in 100ml de
lapte, l-am pus pe foc pana a inceput sa fiarba. L-am pus sa se raceasca
un pic, dupa care l-am turnat peste cubulete. Am pus toata in frigider
pentru 1 noapte.
A doua zi l-am scos si l-am taiat cu diferite forme.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu