- 280 g. faina
- 10 g. drojdie
- 80 g. zahar
- 125 ml. lapte
- 125 g. unt moale
- 1 ou
- 1 plic zahar vanilat
- 40 g. migdale macinate
- 40 g. stafide
- 60 g. rahat
- 1 galbenus
- 1 lingura zahar pudra
Cerneti faina intr-un castron si puneti in mijlocul ei drojdia
faramitata, impreuna cu 1 lingurita de zahar si 5 linguri de lapte
caldut.
Amestecati si lasati 15 minute sa dospeasca.
Framantati o coca, adaugand restul de zahar, untul, oul si zaharul vanilat.
Lasati din nou 30 de minute la dospit.
Pregatiti "umplutura": taiati in cubulete rahatul si amestecati-l cu
stafidele in prealabil tinute in rom (cat sa le acopere) si migdalele
macinate.
Adaugati in coca amestecul aromat :)
Amestecati totul foarte bine.
Ungeti formele de briose cu margarina si puneti coca in formele pentru briose, astfel incat sa le umpleti 2/3. Lasati 15 minute sa dospeasca.
Incalziti cuptorul la 180 de grade.
Ungeti briosele cu galbenus, presarati-le cu zahar pudra si coaceti 20-25 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu