vineri, 9 decembrie 2011

Saratele foarte fragede

Ingrediente: 1 kg faina
1 lingurita de zahar
3 lingurite de sare
200 gr. untura
250 gr. margarina
3 galbenusuri
1 ou intreg
1/3 dintr-un pachetel de drojdie de 50 gr.
1/2 cana lapte (aprox. 100 ml)
1 lingura smantana
2 lingurite chimen macinat
un ou pt. uns
cascaval sau branza telemea pt. ras deasupra
seminte de chimen sau mac.
Se pune drojdia si zaharul in laptele rece la dospit. Se amesteca bine margarina, untura smantana, sarea, chimenul, galbenusurile si oul intreg. Se adauga amestecul cu drojdia dupa ce a dospit. Se adauga apoi faina, se framanta bine, apoi se pune al dospit o ora, intr-un vas, cu faina presarata deasupra. Se lasa aprox. o ora intr-un loc caldut. 
 Dupa ce a dospit se intinde pe blatul de lucru presarat cu faina intr-o foaie de aprox 7 mm grosime.
 Se unge cu un ou bine batut.
 Se rade deasupra branza si/sau cascaval si se presara chimen sau mac.
 Se taie bastonase si se pun in tava unsa bine cu ulei. Cuptorul trebuie preincalzit.
Se coc la foc mediu. Coptul nu dureaza mult. Aprox 10-15 min. in functie de cuptor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu